Uutiset

Jojo on tarkoitus astuttaa maaliskuun lopulla. Pentuja voi vielä tiedustella, vaikka joitakin varauksia jo onkin.

Vieno on astutettu maaliskuun alussa. Pentuvarauksia ei enää oteta vastaan.

Pentuessuunitelmia päivitetty 11.1.2020
Suunnitteilla sekä valkoisenpaimenkoiran että hollanninpaimenkoiran pentueita vuodelle 2020.

Tarita's kenneliin muuttaa tammikuun loppupuolella mielenkiintoinen vahvistus Nurmijärven Röykästä, kennel Spasetimesta.
Pitkäkarvainen hollanninpaimenkoiranarttu Spacetime Bahamut, Seita.

Teslan ja Jurin pennut syntyivät juhannusyönä 2019.
Neljä urosta, sekä lyhyt- että pitkäkarvaisia. Kaikki pennut asuvat jo uusissa kodeissaan.
Tesla and Juri had their litter in Midsummer night. All the puppies have their new homes.


Etusivun kuvat:
Aino Ihamäki

Päivitetty 19.3.2020

Kennel Tarita's

Katia Marttila
Koivutie 20
34980 Killinkoski
050-5253544
katia.narva@gmail.com

DNA Näytteenotto

Jalostustietojärjestelmään tallennetaan vasta muutamia DNA- eli geenitestituloksia. Kennelliiton DNA-ohje (Ohje geenitestien näytteenotosta sekä tulosten tallentamisesta) tulee voimaan vuoden 2014 alussa. Laboratorioiden tekemä tulosten sähköinen tallennus pyritään aloittamaan kesään mennessä, jolloin on myös mahdollista alkaa laajentaa tallennettavien testien määrää.

Hyväksyttävät testit ja tulosten julkaisu

Kennelliiton hyväksymien tutkimusten tulee testata suoraan sairauden tai ominaisuuden aiheuttavaa geenimutaatiota (poikkeuksena jo aiemmin hyväksytty kuparitoksikoosin markkeritutkimus). Testin tulee perustua tieteellisessä julkaisussa esitettyihin tuloksiin. Viralliseksi hyväksytty testitulos tallennetaan kaikille koirille, mutta tuloksen näkyvyys jalostustietojärjestelmässä voidaan rajata koskemaan vain tiettyjä rotuja. Tutkimukset hyväksytään yksitellen, joten esimerkiksi Genoscoper Oy:n tarjoamasta MyDogDNA-testistä tallennetaan vain virallisiksi hyväksytyt osat.

Kennelliiton tietokantaan tallennetaan tällä hetkellä DNA-tutkimustuloksista polveutumisen varmistaminen sekä bedlingtoninterriereiden kuparitoksikoosilausunto. Lisäksi muutamia muita DNA-testejä on alustavasti hyväksytty virallisiksi, mutta niitä ei vielä tallenneta Kennelliiton tietokantaan.

Näytteenotto

Virallisia DNA-näytteitä saavat ottaa:

-Eläinlääkärit

-DNA-näytteenottoon pätevöidyt kennelneuvojat ja aluekouluttajat (vain poskisolu- ja karvanäyteet). Vuoden 2013 loppuun saakka kennelneuvojat ja aluekouluttajat voivat ottaa näytteitä vain polveutumistutkimuksia ja DNA-tunnistetta varten.

-Kennelliiton hyväksymien laboratorioiden edustajat (verinäytteet vain eläinlääkärin valvonnassa)